Har man bestämt sig för att börja träna så gäller det att vara väl förberedd. Ska du börja med löpning så gäller det att du främst skaffar dig ett par bra löparskor. Det kan finnas fördelar att köpa på sig några olika modeller för olika underlag. I överlag så är det viktigt att man klär sig rätt för den träning som man ska genomföra.

Träningskläder är väldigt individuellt hur man väljer att klä sig när man tränar. Beroende på årstid och vad man tränar så väljer man kläder utifrån det. Som oftast så är det fråga om funktionskläder som tar upp fukt på ett bra sätt. Man svettas ofta ganska rejält när man tränar och tar ut sig så det är viktigt att man använder sig av bra träningskläder.

Det finns fördelar att ha flera uppsättningar av träningsplagg om man tränar ofta. man bör ju tvätta sina träningskläder med jämna mellanrum så att ha flera av sina plagg som man kan använda sig av under träning är att föredra. Ofta så kan linnen eller t-shirt finnas i flerpack. Köp på dig ett par av dessa så du har att välja bland. Träningskläder kan man aldrig få för mycket av.