Resor är kanske inte det första man tänker på när det är dags att ge bort en present av något slag. Men det kan vara en riktigt fantastisk present att få. Om en resa låter som en bra present gäller det att sätta sig ned och verkligen tänka på vilken typ av resa man ska ge bort och till var.

Utgå från mottagarens intressen

Att ge bort en riktigt äventyrsresa till någon som föredrar lugn och ro i allt är nog inte den bästa idén. Men till den som konstant jagar adrenalinkickar är detta kanske den perfekta presenten. Att tänka noga på vad personen i fråga verkligen gillar är det första som bör vägleda en. Ska man ge bort en resa till en riktig fotbollsfantast kan kanske fotbollspaketet Arsenal vara ett bra val.

Ingen destination som lockar?

Ibland kan det kanske vara svårt att hitta en destination som verkligen fångar personens intresse. Men det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem. Vad man då istället kan titta på är resor som kryssningar. Visst är det bra att tänka på var kryssningen går, men det är ju mer upplevelserna ombord som kommer att ligga i fokus.

Tänk på datumet

Resor är ofta något man måste planera noga för så det passar in i allt annat som pågår i livet. Att välja ett datum för avresa åt något annat är något man endast bör göra om man är helt säker på att personen i fråga kommer att kunna resa bort då och vara borta ett antal dagar.

Något att hålla i handen

Då man mest troligt inte kommer att ha en eller ett par flygbiljetter att lämna över gäller det att tänka på hur annars man ger bort en resa som present. Ett tips är att göra ett eget kort där man kan lägga in bilder på destinationen och skriva kort vad det är man ger bort. Ett annat sätt att göra detta är att kombinera ett litet kort som säger var personen ska resa och lägga in det i en guidebok för den platsen.