För vissa så är fiske en mindre hobby, och för andra så är det på mycket större skala. Det alla kan vara överens om är att det är härligt och ger en känsla av frihet. Det är skönt att ge sig ut mot vattnet och få koppla av en stund, dessutom får man vara ute i naturen. Vi som bor i Sverige har tur när det kommer till fiske, vi har flera typer av vattendrag som alla i de flesta fall lämpar sig för någon typ av fiske. Även fast det finns en charm i att återvända till favoritstället så kan det också vara kul att ta det ett steg längre. Det vi pratar om är en fiskeresa i fjällen. Vi tänkte gå in lite mer på vad man bör tänka på och hur man kan förbereda sig på bästa sätt.

Planering gör resan smidigare

Hur lång tid det tar att ta sig till något av våra fjäll beror ju såklart på vilket fjäll man väljer och var i landet man bor. Men du kan alltid göra din vistelse mer bekväm om du planerar rätt. En fjällresa med eller utan fiske brukar ofta innebära vandring, både för att ta sig till sitt mål eller bara för att upptäcka. Tänk på att vädret kan variera och terrängen ibland kan bli sämre när vädret också blir det, därför är det viktigt att klä sig riktigt. Förutom att ha tillräckligt varma kläder så är det minst lika viktigt att ha passande skor. Vet du om att du vill bära runt din fiskeutrustning för att kunna prova flera olika ställen så kan det vara bra om du har en lite nedbantad version av din utrustning med dig så det inte blir för tungt.

Regler för fiske

Tänk på att kolla vad som gäller för området du har planerat att fiska i. Även om det finns generella regler för vissa fjäll så kan det finnas lokala regler för mindre områden. På en del områden så är du tvungen att rapportera eventuella fångster. Glöm inte heller bort att fixa fiskekort för de platser du tänker fiska på. När detta är ordnat så återstår bara en sak; att njuta av fisket som fjällen har att erbjuda. Lycka till!