Februari är en ganska vanlig månad för Svenskar att resa utomlands. En stor anledning till detta är mest troligt sportlovet. Men oavsett anledning är det värt att veta vilka destinationer som kan ge en försmak av värmen många av oss har börjat sakna ordentligt vid detta lag.

Ska man ge sig ut och resa är det mycket som ska planeras. En av de absolut viktigaste delarna är dock att hitta ett bra pris. Ett tips är då att besöka en sajt som Avionero som kan visa de bästa möjliga priserna till en destination vid ett angivet datum. Men först vill man nog ha en idé på var man ska resa.

Som en svensk sommar

Är man en som tycker att den svenska sommarvärmen räcker gott och väl och man inte riktigt är ute efter något mer finns det fortfarande bra alternativ utomlands. En av de största favoriterna är absolut Kanarieöarna, en spansk ögrupp bestående av sju stora och sex mindre öar. Tenerife får flest turister per år men även Grand Canaria, Lanzarote och Fuerteventura får sin beskärda del. Marocko är också ett populärt resmål men kanske inte om man vill bada i havet.

Lite varmare

Söker man sig hellre till värmen vi uppleva se mer sällan i Sverige behöver man titta på destinationer lite längre bort. Kap Verde utanför Senegals kust är då ett populärt resmål som bjuder på långa stränder och solsäkert klimat. Öarna Boavista och Sal är de två mest turistvänliga öarna och har båda sina fördelar. Lite högre värme finns även att hitta på Seychellerna i Indiska oceanen. Här finns det hela 115 småöar att besöka och mängder av stränder i världsklass.

Ännu varmare

Somliga frodas dock i värmen och vill ha det ännu varmare. Speciellt såhär under vintern. Maldiverna, som ligger sydväst om Indien, kan då vara en destination man vill titta närmare på. Det är för övrigt ett perfekt val om man vill prova på snorkling. Mer värme än det kan man få om man tar sig till Thailand och under februari får landen nästan inget regn heller.