Att resa är som många redan vet knappast den billigaste hobbyn. Men många lägger fortfarande mer pengar är de troligtvis behöver på resorna. Mer erfarna resenärer har säkert redan hunnit lärt sig både ett och annat om hur man drar ned på kostnaderna. Nya eller blivande hobbyresenärer har dock kanske inte koll på allt man kan göra.

Första faktumet är att man alltid bör jämföra priser på flygbiljetter. Priset kan variera en hel del beroende på vem man flyger med och huruvida det är direktflyg eller inte. Att leta dessa priser på flygbolagens webbplatser är i regel mer jobb än det är värt. En bra jämförelse sajt är det man vill använda istället.

En annan sak man alltid bör kolla upp är hur priser varierar beroende på när man åker. Många platser har sin högsäsong där det är som mest populärt att komma på besök. Att komma dit bara någon vecka tidigare eller senare kan ibland betyda en drastisk sänkning av priset. Som en bonus är det inte lika packat med andra turister heller.

Det kan till och med vara avgörande vilken dag i veckan man åker. Vissa dagar är mycket vanligare för resan dit och andra är vanligare för resen hem. Kan man välja andra dagar än dessa går priset ofta ned.