Det är alltid roligt att uppleva nya ställen och om du inte upplevt New York än så kan det vara dags att göra detta. Denna gigantiska stad har mycket att erbjuda, allt från shopping till matupplevelser. Finns det ett sportintresse så har du under vintertid New York Rangers som spelar ishockey i Madison Square garden eller på hösten så har du möjlighet att uppleva klassisk Amerikans fotboll med New York Giants.

Det är idag mycket lättare att hitta billiga flygbiljetter till och från New York, så det är bara att boka för att få ditt livs upplevelse. Du kan åka till New York året om och det är som billigast att åka dit under januari och februari då dessa räknas som lågsäsong. Från mars till och med juni månad så lever staden upp och det kan vara riktigt behagliga temperaturer.

Under högsommar som räknas mellan juli och augusti så kan det bli riktigt varmt om det vill sig väl så beroende på vilket som passar bäst så väljer ni vilken tidpunkt som kanske passar bäst. Även hösten har sin charm i New York och att promenera runt i Central Park med den färgprakt som höstlöv kan ge är en magisk upplevelse.

New York är staden som har allt, du hittar perfekt shopping Soho och fantastiska China Town. Minst en vecka bör spenderas för att hinna med så mycket som möjligt i denna världsmetropol. De flesta väljer att besöka Midtown med sitt Time Square, där hittar du klassiska Broadway med alla sina härliga musikaler men också skön shopping efter 5th Avenue.

Vill du verkligen får en fantastik vy över staden du aldrig kommer att glömma får det att boka helikoptertur över Manhattan. DU är bara uppe i omkring 15 minuter, men varje sekund kommer att kännas speciell. Självklart bör du vänta på det klaraste vädret möjlig för att få en sådan bra upplevelse som möjligt.

Håller du dig hellre på marken är det bussarna som är det bästa sättet att se staden. Undvik dock turistbussarna då de är både dyr och sällan kommer att kunna erbjuda mycket som du inte redan känner till i en eller annan utsträckning.

Ska du bara ta dig från a till b är det tunnelbanan du bör satsa på. Alla har säkert hört ett och annat om New Yorks tunnelbana som får dem att hålla sig borta från den. Men nätverket är riktigt väl utbyggd och det är det snabbaste sättet att ta sig fram. Taxi bör man undvika då det alltid förekommer trafikkaos någonstans i staden.

Du kommer absolut inte att bli besviken på din resa, se till att boka i god tid både flygresa och ditt boende. Många som åker till New York väljer att bo antingen i East eller West Village, mycket för att det är ganska pittoreskt och det finns många bra Bed & Breakfasts som inte kostar multum att bo på.