När man planerar att resa bort för semestern är det så mycket man måste tänka på att det är lätt hänt att man glömmer att packa en eller annan sak. För att minimera denna risk är det bra att själv göra en checklista på vad som verkligen måste följa med. Här kommer några tips på vad som bör finnas med på listan.

Olika resor behöver så klart olika saker nedpackade i väskan. Ska man ut och backpacka kommer ju väskan inte innehålla samma sak som när man åker på solsemester. Men tittar man på det absolut viktigaste sakerna finns det alltid sådant som överlappar.

ID-handlingar är en av dessa. Ska man hålla hårt vid något är det så klart passet som alltid ska följa med och finnas till hands. Resehandlingar som biljetter och bokningar är också något man bör se till att hålla reda på från första början. Det är också en bra idé att ta kopior på dessa för säkerhetens skull.

Elektroniken är också bra att tänka på. Vare sig man bara drar med sig mobilen eller om man även har med laptop, kamera eller annat också gäller det att säkerställa att man har med alla tillbehör som krävs. Det kan för övrigt vara en bra idé att köpa en extra laddare till mobilen utifall den nuvarande skulle gå sönder eller om man råkar tappa bort eller lämna den någonstans av misstag. Har man planerat att ta många kort är det ju också bra att skaffa ett extra SD-kort så man inte behöver ta bort foton halvvägs in på semestern för att få plats med alla andra man vill ta.

Vidare kommer vi till hygienartiklar och apotek. Tänk på allt som används regelbundet i badrummet hemma och se till att dessa följer med på resan också. Tar man några mediciner är det så klart mycket viktigt att alla dessa packas ned. Se även till att medicinerna räcker hela resan. Annars får man hoppas att man antingen har fler uttag kvar eller tid att förnya recepten. Inkludera även saker som plåster, bandage och andra liknande förstahjälpenartiklar efter behov.