Att resa med barn kan vara något av en unik upplevelse, men även en utmaning. Det finns mycket att tänka på när man är ute och reser med sina barn och här har vi samlat några tips på vad man bör tänka på om man skulle få för sig att göra detta.

Resa med spädbarn

Att resa tillsammans med spädbarn är det en hel del som gör, men det finns några viktiga saker att tänka på i förväg. Till att börja med bör man kontakta barnläkare minst två månader i förväg om man planerat att resa utomlands. Det för att se till att barnet får sina vaccinationer.

Här är det så klart ännu viktigare att se till att man får med sig allt barnet behöver i packningen. Och det är bra att kolla upp vad man får ta med sig i handbagaget ombord på planet också. För att hjälpa barn att tryckutjämna vid start och landning är faktiskt det bästa sättet att låta barnet amma.

Resa med små barn

Med lite äldre barn är det praktiskt att försöka få med sig en lätt och hopfällbar barnvagn. Se bara till att barnet har fullt liggläge i den så de kan sova bekvämt. Reser man till en solig destination är det viktigt att se till att skydda barnet så mycket som möjligt. Barn ska egentligen inte vara i solen alls, och speciellt inte mitt på dagen när ljuset är som starkast.

Resa med unga barn

Yngre barn är bättre på att hantera resor och är i åldern då de även kan finna det riktigt spännande. Här blir det mer en fråga om vad de skulle göra om de vore hemma och se till att man inte bortser från detta under resan. Är det till och med så att man reser under något som en födelsedag är detta ju också något man kan fira utanför hemmet. Ta hjälp av butiker som Kalaskungen och dra helt enkelt med lite artiklar som kan användas någon dag framöver.

Barn och sjukdomar under resan

Det sista man vill är ju att barn blir sjuk när man är ute och reser. Några tips för att minimera risken för detta är att:

  • Satsa på flaskvatten istället för kranvatten om man är det minsta osäker på kvaliteten.
  • Dra med sig handsprit och tvätta händerna ofta.
  • Alltid äta väl tillagad mat och undvika bufféer.
  • Undvika sallad och frukt som sköljts av i kranvatten.
  • Välja frukt som kan skalas.