Sommar och musik går ju alltid hand i hand. Denna sommar finns det flera konserter som kan locka och här tar vi en snabb titt på några av dem.

sh_music_crowd_outdoors_298767080

Iron Maiden

Kanske lite sista minuten då spelningen är den 17/6, men det går fortfarande att boka biljett till denna konsert. Och är man ett fan av klassisk hårdrock får man ju helt enkelt inte missa ett tillfälle att se en av de största hårdrocksbanden genom tiderna framför i vårt eget lilla land. Konserten är en del av bandets turné The Book of Souls World Tour och de kommer till Göteborg för sitt Sverigebesök och spelar på Ullevi.

Bruce Springsteen & The E Street Band

Från klassisk hårdrock till klassisk rock. Bruce Springsteen är ju en legend i rockhistoria och den 25 juni kommer att åter till Sverige. Konserten är en del av turnén River Tour och det namnet är en hyllning till hans klassiska album från 1980 med samma namn. Springsteen kommer att göra hela tre konserter i Sverige, alla på Ullevi. Den första tar plats 25/6, nästa kommer två dagar senare den 27/6 och efter att ha besökt ett antal andra länder i Europa kommer han åter igen hit den 23/7.

Coldplay

Coldplay kan nog sägas vara ett av vår tids största band och i år har de en sommarturné där de spelar på 20 arenor i sammanlagt 14 länder. Det är bandets första världsturné sedan Mylo Xyloto turnén 2011/2012. Ett av dessa 14 länder är ju naturligtvis Sverige och här kommer de att spela på Friends Arena i Solna den 3/7. Det lovar helt klart att bli en minnesvärd dag.