När man är i farten och gillar alla former av sporter så är actionkameran i stort sett oumbärlig. Det kan vara allt från att vilja uppleva händelsen eller äventyret igen till att kunna visa släkt och vänner det man varit med om.

Vill man bredda sin publik så är det en bra idé att skapa en äventyrsblogg eller en vlogg där man kan lägga upp sina filmer tillsammans med lite text och ytterligare information om vem man är och vad man har för intressen. Man bör givetvis ha en bra actionkamera för att fånga dessa ögonblick och få en bra upplösning när man sedan lägger ut sina filmer och bilder. Suddiga och hoppiga filmklipp ger inga besökare till bloggen. Se också till att hitta en röd tråd och ha en historia bakom och med allt du gör som intresserar de som läser din blogg för att få dem att fortsätta.

Har du en mångsidig blogg med olika äventyr så lockar det också folk från alla länder. Du kanske är bloggar om havsfiske, bergsklättring och andra extremsporter vilket gör att andra finner inspiration hos dig, så håll sidan aktuell och gärna internationell, det vill säga använd engelskan i både skrift och tal för att nå en så bred publik som möjligt. Vill du ha en mindre blogg där dina närmaste ska kunna följa dina resor kan du givetvis även göra detta i mindre skala, mer som en lite privatare resedagbok.

Får du din blogg att bli framgångsrik och omtalad så skapar det inte bara mer läsare och prenumeranter, du har också större chans att få sponsorer till dina äventyr och möjligheter att göra saker du inte innan trott vara möjligt. Du hittar likasinnade och kan resa tillsammans med dem samtidigt som ni kan utveckla era kunskaper, utmaningar och aktiviteter.  Upplevelser är något som de flesta lockas av idag så tiden är helt rätt och med den teknik som finns att tillgå så har man inte mycket att skylla på för att inte komma igång med sitt bloggande eller vloggande. Det enda det sitter i är dig och den tid du vill lägga ner för att få det att fungera, du får räkna med att en bra blogg tar tid men det kan som sagt löna sig i längden.