Sverige framhäver gärna sin vackra natur och lägger fokus på turismen till sin nationalparker och vattendrag. Men vi står i lä i jämförelse med Norge. Deras natur är något utöver det vanliga med höga toppar och djupa dalar. Om du står i kast med att planera nästa semester, fundera på en resa till Norge. 

Skidsemester

Gillar du att åka skidor ska du besöka Skandinaviens Alperna, Hemsedal. Här finns det backar i överflöd, toppstugor i toppskick och evenemang för hela familjer och vännerna. Det finns läckra stugor att hyra alldeles vid foten av backarna, du kan ta på dig skidorna vid farstubron och glida fram till liftkön. På kvällarna är det after-ski för hela slanten med lekar, dans, grillning i snön, liveuppträdanden och möjligen en irish coffee för att värma kroppen.

Stadspuls

Är du sugen på nattliv, fina restauranger och roligt shopping är det Oslo du ska ta sikte på. Här kan du också lära dig allt du någonsin velat veta om Norges historia, du kan besöka museum och beundra bevarade vikingaskepp till att se historisk flora och fauna. Och så klart finns det även naturupplevelser kring huvudstaden också.

Havet

Många dras till Norge på grund av havet. Medan vi har Östersjön, ligger de vid Stilla Havet och kan bjuda på valskådning från båt. Det finns också stora möjligheter för fiskare att dra upp större arter än de kunnat ana och få se en helt annan vattenbiotop än den som bjuds på i hemlandet. Längs med kusten finns ett stort fiskebestånd tack vare deras miljö- och hållbarhetsarbete.