London har länge varit en favoritdestination bland Svenskar. Kanske för att vi i regel är väldigt duktig på engelska och har lätt att ta oss runt där, för att vi kan ta oss dit på två och en halv timme, eller bara för att London helt enkelt är en vacker och intressant stad. Här tar vi en närmare titt på stadens delar och vad man se och göra där.

Centrala London

Som med många andra städer är centrala London där mycket finns att se och göra. Här hittar man bland annat West End, det världsberömda teaterdistriktet som även är fylld av högklassiga restauranger och spektakulära shoppinggator. Det är också här man kan besöka Chinatown, spatsera över London Bridge, få en guidad tur av Tower of London, ta en tur i London Eye för att få en fantastisk överblick över staden och mycket, mycket mer.

Norra London

Norra London mest besökta område kan hel klart vara Camden Town. Detta är en plats full av underliga och intressanta butiker, upplevelser och människor. Alternativkultur är med andra ord något som sammanfattar Camden Town riktigt bra. I norra London har man även chansen att ta en tur längst Regent’s Canal och se en mängd kultur och historiska platser. För den som gillar lugna stunder i naturen är Hampstead Heath också väl värt ett besök.

Östra London

En av favoritplatserna i östra London är Nahoon Beach en strand som bland annat är berömd för surftävlingar, expeditioner med kajak och härliga naturpromenader. Det är också varmt rekommenderat att se området både vid hög- och lågvatten. Östra London är också hem till Queen Elizabeth Olympic Park som byggdes för Sommar-OS 2012, men har sedan dess förvandlats till ett kultur- och aktivitetscentrum.

Södra London

Södra London är det befolkningstätaste av Londons alla områden och påminner mer om en rad småsamhällen som kan ge en autentisk upplevelse av hur det är att leva i London. Små närbutiker och caféer finns det gott om i denna del av staden. Många som kommer hit gör det för att besöka Selhurst Park där fotbollslaget Crystal Palace spelar, som man kan köpa biljetter till via GO Sport Travel. Södra London har även ett rikt nattliv i området Brixton, som för övrigt var där David Bowie föddes.

Västra London

Västra London är en plats för både kultur och underhållning. Här kan man bland annat hitta Science Museum, Victoria & Albert Musem och Natural History Museum. Söker man sig till underhållning finns även Royal Albert Hall och Wembley Stadium i västra London. Om man sedan är sugen på att shoppa lite finns både Portobello Road och det berömda varuhuset Harrods också här.