Åre må vara känt som den största fjällsports- och alpinorten i Sverige. Men det finns gott om anledningar att besöka tätorten utanför skidsäsongen. Den som fortfarande överväger vilka aktiviteter de vill ägna sig åt under sommaren kommer här kunna hitta många förslag.

När snön smält bort förvandlas Åres skidbackar till en helt annan värld. Berget blir en blandning av grön natur och slingrande grusvägar. Och på dessa vägar blir det väldigt populärt att köra downhill. Det finns flera leder att välja mellan, så oavsett om man är nybörjare eller veteran finns det sträckor som lämpligt kan utmana ens färdigheter.

Den som kanske inte känner för att susa ned för berget i hissnande hastigheter men gärna upplever Åres natur i all sin storhet kan istället ta och vandra i historia genom att ta del av den gamla pilgrimsleden S:t Olavsleden. Leden är sammanlagt 580  km lång år och går från Selånger på Sveriges östkust till Trondheim.

De som dock hellre håller sig på havsnivå kan ta chansen att paddla kajak i älven, testa på forsränning eller ta ett vågat steg extra och satsa på riverboard i forsande vatten. Dessa tre aktiviteter går från den lugna, ganska torra till det actionfyllda och genomblöta, allt beroende på vilken preferens man själv har.

Vill man ta sig riktigt högt upp istället kan man alltid prova på skärmflygning. Här får man en introduktion till hur skärmflygning går till och även få chansen att göra ett tandemhopp med en tränad instruktör. Att segla runt i den härliga sommarvärmen är en känsla som är svårslagen.

Alla som trott att Åre bara var en plats för skidåkare bör nu vara tillräckligt övertygade. Och kanske även motiverade att göra ett besök under sommaren och få sig ett riktigt oförglömligt äventyr.