Man är aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Om du aldrig testat att studera utomlands, är det hög tid att pröva. Det kommer att öppna dina vyer och ge dig minnen för livet. 

australia surfing beach water_550843786

Australien är ett perfekt land för utlandsstudier. De har många program för utbytesstudenter och utbildningar som är godkända inom Sverige. De är internationellt högt rankade av Times Higher och QS World Rankning och får även bra betyg från förre detta studenter.

Du kan själv välja vilken stad du vill studera i, alla storstäder i Australien har en hel del kurser och utbildningar. Varför inte besöka Lismore med 30 000 innevånare varav 15 000 är studenter som dig själv. Eller besöka Adelaide, en riktig storstad i södra delen av Australien.

Gå man genom rätt kanaler i Sverige kommer du att studera en kvalitetssäkrad utbildning och har fullt CSN för utlandsstudenter. CSN kan till och med täcka upp för depositionsavgifter och kurslitteratur. Så klart, är kursen eller programmet CSNberättigad kommer du inte behöva bryr dig om hur du ska betala kursavgiften.

Om du ändå vill betala så mycket som möjligt själv, kan CSN hjälpa till med visum. Med ett arbetarvisum har du rätt att jobba 20 timmar i veckan under studierna och 40 timmar när du har lov. Du blir en del av samhället och har lättare att lära dig mer engelska och om den australienska kulturen när du är ute i arbete.