Att vi har en fantastiks huvudstad är vi många som är överens om, och att som boende någon annanstans kunna åka dit för en weekend med shopping och upplevelser är skönt. Stockholm har mycket att erbjuda och det finns gott om smultronställen i Sveriges huvudstad, så kolla upp om inte en weekend i Stockholm är ditt nästa resmål.

Det finns som sagt mycket att uppleva och som bäst är det på våren och sommaren. Kolla upp den artikel i Dagens Nyheter om vad 6 Stockholmare tycker är deras smultronställen i staden. Även om man enbart håller sig i de centrala delarna så finns det mycket att upptäcka.

Om du bestämt dig för att åka en weekend så boka in dig på ett av vackraste hotellen i Stockholm, Elite Hotell Stockholm Plaza. Du kommer att bo mitt i centrala Stockholm med gångavstånd till det mesta. Du kan strosa i underbara Humlegården innan du tar dig an shoppingen i stan. Kommunikationerna är mycket bra så du kan enkelt ta dig med tunnelbana till trevliga utflyktsmål om du känner för det.

Beroende på vilka intressen man har så finns det garanterat något som passar, det finns många trevliga musikaler och teatrar att besöka eller någon  trevlig lite konsertlokal med gemytlig stämning. Kolla in GigGuide innan du åker för att säkerställa att din favoritartist spela någonstans. Cirkus, Fasching, Nalen för att nämna några klassiska spelställen där du säkert hittar något intressant den weekend du planerare att vara i staden.