Att åka till Norge och prova på djuphavsfiske är nog många fiskares dröm. Efter Norges kustlinje finns många fantastiska möjligheter att fiska, och man kan göra det året om.

Fiske i Norge

Åker man längre norrut ovan polcirkeln så kan man fiska dygnet runt då det är midnattssol, en mycket fräck upplevelse då stim av plankton vid ytan drar till sig massor av småfisk och dessa drar till sig större och glupska rovfisk. Är man ute efter stor torskfisk så är vintertid en perfekt tid för detta, varför inte åka upp till Lofoten och delta i VM i torskfiske. Varje år i mars så är det detta arrangemang och många stora torskar dras upp då.

Om du åker iväg och ska fiska en helg längst Norges kust, se till att du har en ordentlig utrustning och varma kläder. Det finns charterturer där du betalar för hela kalaset om du inte vill ta med egen utrustning, då åker ni ut i moderna båtar och vet var det bästa fiskemöjligheterna finns. Det går också att hyra egen båt om du har vanan och erfarenheten av djuphavsfiske. Även båtarna som finns att hyra håller hög klass och god kvalité.

Det finns som sagt goda fiskemöjligheter längst Norges kustlinje och du kan med fördel besöka Kristiansand på sommaren och hitta mängder med olika fiskarter, vintertid så hittas störst torsk i Finnmark och Troms längst kusten.