Alla som äger en båt av något slag vet att den behöver ses över och under vinterhalvåret så finns det tid att göra ordentlig genomgång. Ett iordningställande av båten inför sommaren är många gånger nödvändigt för att man ska kunna ge sig ut på sina seglatser.

Så klart så behöver vissa båtar mer översyn än vad andra behöver. Men det är ett bra sätt att se så den är sjöduglig och att allt fungerar som det ska när den väl ska sättas i. Se till att köpa hem det som behövs för att ni ska kunna fixa med båten. Det kan vara att bottenskrovet behöver målas om eller att det är några detaljer till motorn som behöver bytas för att den ska kunna fungera på ett tillfredställande sätt under sommaren.

Väl i vattnet så vill man ju att allt ska fungera så bar som möjligt och att båten är så säker som det bara går att få den. Så innan sjösättning så gäller det att man lägger ner tid och energi på att få båten i det skick man önskar. Det kan vara tal om ett par helger under vårvintern när snön börjar tina bort och man kommer åt sin båt. >Ge er båt den tid som krävs för att den ska vara säker på sjön även denna sommar och att allt fungerar som det ska när ni väl ska ge er ut på härliga turer.